Hamarosan újra találkozunk!

Egerben, Veszprémben és Tatbányán járt hétvégén az OGEX 2022

2022.03.29

Már csak egy állomás van hátra! Budapest, jövünk!

Tavaszi idő, ingyenes családi gaming és e-sport programok, társasjátékok, VR-élmények, Youtuberek, FIFA 22 verseny. Ilyen egy tökéletes hétvége receptje és ezt az Országos Gaming Expo már hetek óta hozza.

Múlthét hétvégén Egerben, Veszprémben és Tatabányán járt az ország gamer roadshowja, minden állomáson megannyi színes, élvezetes, pusztán a szórakozásról vagy akár az edukációról, az e-sport karrierről szóló program várta az érdeklődőket.

A teljesen ingyen látogatható rendezvényen mindenki kipróbálhatta a legjobb, legújabb videojátékokat, a legmodernebb VR-technológiákat, a legszórakoztatóbb társasokat, a leggyorsabb versenyszimulátorokat, de arra is lehetőségünk van az OGEX-állomásokon, hogy kipróbáljuk magunkat e-sportolóként, megnézzük megvan-e bennünk az, ami a sikerhez kell.

Ha pedig e-sport, akkor a helyszínen szurkolhatunk az adott város legjobb FIFA 22 játékosainak, akik 2,7 millió forintos versenyen vesznek részt.

Az egri városi döntőben nagyon szoros csata végén csak 1 gól döntött az első mérkőzésen Brandti javára, majd a második találkozón is ő kezdte meg a gólgyártást, amire egy válasza volt még JuhaszMarcinak, de a 71. percben egy szép cselsorozat végén Mbappéval Brandti eldöntötte a párharc sorsát.

Veszprémben a döntő hihetetlen drámát hozott, HorvathG ugyanis az első találkozót nagy fölénnyel nyerte meg 4:1-re Darksmoke ellen. Azonban a második felvonásban utóbbi játékos fel tudott pörögni és egy magabiztos 2:0-ás győzelmet aratott. Miközben a harmadik meccsük 1:1 után hosszabbításba torkollott, de ott sem született döntés, büntetőkkel pedig hiába került előbb előnybe HorvathG végül többször is rontott, így Darksmoke diadalmaskodott.

Tatabányán viszont a sorozat egyik legsimább fináléját lehetett látni. Boresz mindkét meccsen óriási fölénnyel hozta a köztelezőt Noni ellen, a két mérkőzés összeredményét tekintve pedig 8:0-ával biztosította magának a helyet az OGEX LAN döntőjében.

Ezzel a három várossal, a karaván körbeért az országon. Már csak az utolsó állomás van hátra. A Budapesti rendezvény persze nem maradhat ki a repertoárból és itt dupla adaggal várjuk a látogatókat. Ezzel kapcsolatban minden onformációt megtaláltok az alábbi cikkben.