Díjmentes belépés!
2023 szeptember - november
Minden vármegyében

Vidéki helyszínek: 10:00 - 18:00
Szolnok 2023.10.05 - Reptár
Békéscsaba 2023.10.06 - Csabapark
Győr 2023.10.12 - Széchenyi István Egyetem
Veszprém 2023.10.26 - ActiCity Tánc és Mozgásművészet
Tatabánya 2023.10.28 - Földi Imre Sportcsarnok
Miskolc 2023.11.02 - Miskolci Egyetem
Salgótarján 2023.11.03 - Városi Sportcsarnok
Eger 2023.11.07 - Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
Kaposvár 2023.11.09 - MATE Kaposvári Campus
Budapest 2023.11.25-26 - Millenáris

Tovább robog az OGEX, most hétvégén Székesfehérvár, Nyíregyháza és Debrecen volt a cél

2022.02.28

Folytatódik az ingyenes gaming expo sorozat.

Az egyedülálló, országjáró gaming és e-sport roadshow tovább pörgött Magyarországon, amely során az expo minden egyes megyeszékhelyen ingyenes, izgalmas és érdekfeszítő programokkal várja a közönséget. Ez az Országos Gaming Expo 2022, az OGEX 2022, ami múlt héten Székesfehérvárra, Nyíregyházára és Debrecenbe látogatott.

Gaming

Ahogy az eddig is, az itteni állomáson is a Gaming kapta a főszerepet. Helyet kaptak az egyéni címek, a látogatók a konzolokon a legújabb játékokat próbálhatták ki. Persze a nem maradhatott el a PC szekció sem, ahol előkerült a League of Legends, a Fortnite, a CS:GO és még sok más népszerű e-sport játék is.

VR és Szimulátor

A virtuális valóságról sokszor mondják azt, hogy még gyerekcipőben jár és a technológia még nagyon kezdetleges. Ez egyik oldalról így van, hiszen még fiatal az iparág, de a szettek egyre jobbak és az élmény egyre erőteljesebb, amit a VR szemüveg nyújt. Ha pedig már a realisztikus játékoknál vagyunk, akkor nem hagyhatjuk szó nélkül a sportszimulátorokat sem, de azt a több tucat társasjáték sem, amellyel ingyenesen bárki játszhat, aki kilátogat az OGEX-rendezvényekre. 

A színpad

Ha pedig még ez sem volt elég, akkor ezen a hétvégén ismét érdekes embereket láthattunk a színpadon. A ceremónia mester szerepét ismét Kiss Imi vállalta magára, mellette viszont sok hazai streamer és YouTuber is feltűnt. A rajongók találkozhattak Istivel, DoggyAndival, Unfield-el és Videojáték Zsoltival is. 

Ha pedig színpad, akkor a Cosplay sem maradhat el. Ezen a hétvégén is gyönyörű kompozíciókat láthattunk az Assasin's Creed, a League of legends, a Starwars és még sok más világból.

FIFA verseny

A székesfehérvári döntőben két eddig kevésbé ismert játékos csapott össze Kjoci és IAS_Balu személyében. Ennek ellenére a road show eddigi legjobb döntőjét szolgáltatták. Az első meccsen hiába vezetett már 3:1-re is Kjoci, a hajrában Balu egyenlíteni tudott és egészen büntetőkig futballoztak a felek. Ekkor viszont már elfogyott az ereje, míg Kjoci jobban tudott koncentrálni. A visszavágón aztán Balu magára talált és rögtön el is húzott 2:0-ára, azonban Kjoci mintha turbó fokozatba kapcsolt volna és egyre-másra lövöldözte a gólokat, így végül 5:2-re nyerni tudott. Összetettben ezzel 2:0-ára Kjoci nyert IAS_Balu ellen.

Nyíregyházán már egy fokkal egyértelműbb volt az első hely, DNovak92 egy gólgazdag találkozón rögtön erődemonstrációt tartott az első meccsen és kiütötte 7:2-re Rácz Andrist, az MTK Pro Clubs együttesének meghatározó tagját. A második felvonás aztán már szorosabbnak bizonyult, sőt sokáig háborítatlanok maradtak a kapuk. A hajrában aztán DNovak92 kétszer beköszönt és 2:0-ával hozta a finálét, így ő is összetettben 2:0-ára nyert a városi döntőben.

Debrecenbe kéne menni, tartja a mondás, így az OGEX is ellátogatott a hajdúságba. Itt a városi döntőbe a DVSC játékosa GrislyJam mellett HBence jutott be. GrislyJam 3:1-es könnyedebb sikerét követően egy kiélezettebb második találkozót játszottak a felek. A rendes játékidőben egy-egy gólig jutottak, de nem hozott döntést a 90 perc. Mikor pedig már mindenki a büntetőkre készült, jött GrislyJam és a 116. percben Bellinghammel belőtte a győztes találatot, ezzel ő is 2:0-ra húzta be összesítettben a városi döntőt.

Ezzel az OGEX második hétvégéje véget ért, de a sorozat még korántsem húzz a be a féket. A karaván minden magyar megyeszékhelyre ellátogat, hogy elvigye a programokat az ország minden pontjára. 

Ne maradj le te sem! Ezen héten Pécs (március 4.), Kaposvár (március 5.) és Szekszárd(március 6.) a cél , a belépés természetesen ezeken a helyszíneken is ingyenes.